Slaveći neizmjernu ljubav Božju koja se očitovala u UTJELOVLJENJU, time što je Riječ (logos) postala Tijelom (sarks) želim pozvati sve kršćane da u duhu zahvaljivanja pristupe ovoj Tajni i poklone se poput onih pastira u Betlehemu, u najsvetijoj noći kad se rodio naš Spasitelj Isus Krist.
Neka naši darovi budu naši životi, naša svakodnevnica, naši postupci i naša djelovanja! U tom poklonu ponizno darujmo sve ono što nam je „najmilije“ i ono što nam je „najodurnije“! Poklonimo svoje čovještvo sa svojom tjelešnošću koje vapi za svojim Stvoriteljem!
Budimo, braćo i sestre kršćani, nosioci Radosne vijesti, da nam se rodio u gradu Betlehemu, naš Spasitelj Isus Krist!
Budući da je Bog „po Božiću“ postao čovjekom i dao mogućnost čovjeku postati SVET, postanimo i mi, ljudi „po Božiću“ što svetiji, što ljudskiji kako bi se približili svome Stvoritelju u kome je sva svetost!
Neka ova proslava Božića, braćo i sestre kršćani, kao odraz nade i iščekivanja, otvori naša srca, kako bi se ponovno vratio Bog u naš Božić, ponovno rodio i time ponovno uzeo udio u našim životima!! Neka se čovjek, po Božiću, vrati Bogu!
U tom duhu, želim ČESTIT BOŽIĆ I SVETO ISUSOVO POROĐENJE, svakom pojedinom čovjeku, svakoj obitelji i svim zajednicama i kršćanskim društvima.
Neka istina rođenja Boga donese ovome svijetu radost i duhovne vrednote kako bi čovjek kao neprestani putnik i tražilac mogao pronaći smisao u Bogu!
Kršćanima Istoka i Zapada, želim SRETAN BOŽIĆ – MIR BOŽJI! HRISTOS SE RODI!!
FRA NIKO JOSIĆ, župni upravitelj