Veliki katolički blagdan Božić obilježen je danas i u Srebrenici. U Kapeli sv. Marije služena je svečana božićna misa koju je služio fra Niko Josić. Misi su prisustovali katolički vjernici iz Srebrenice i Bratunca i pripadnici LOT tima EUFOR-a.
Fra Niko Josić, upravitelj župe Zvornik i Srebrenica, svim katolicima je uputio božićnu čestitku.

- Neka ova proslava Božića kao odraz nade i iščekivanja otvori naša srca kako bi se ponovno vratio Bog u naš Božić, ponovo rodio i time ponovno uzeo udio u našim životima. Neka se čovjek po Božiću vrati Bogu - poručio je.
Zaželio je čestit Božić i sveto Isusovo porođenje svakom pojedinom čovjeku, svakoj obitelji i svim zajednicama i kršćanskim društvima.

- Neka istina rođenja Boga donese ovome svijetu radosti i duhovne vrijednosti kako bi čovjek kao neprestani putnik i tražilac mogao pronaći smisao u Bogu - kazao je fra Niko.

Elza Vinkešević, učiteljica u penziji iz Bratunca, uputila je čestitku svim katolicima i istakla da je Božić velika radost za svakog katolika.

- Radujem se ovom danu, okupljanju, jer je ovo mjesto gdje jedino možemo da se družimo, da se radujemo, i osjetimo da nismo napušteni i prepušteni sami sebi - naglasila je Vinkešević.