Prvoga dana mjeseca studenoga/novembra svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje pošto su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u krvi Jaganjčevoj.

U duhu ove istine, naša župna zajednica slavit će svetu misu, u subotu, 31. listopada/oktobra 2015., u 12.00 sati, u kapeli svete Marije, u Srebrenici! Stoga pozivam sve svoje vjernike da dođu i sudjeluju u proslavi ove velike svetkovine.

Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima i moleći Božje milosrđe da ih što prije očisti od svih slabosti te da ih uvede tamo gdje s oka svaka suza nestaje.

Nakon slavlja svete mise, izmolit ćemo opijelo za sve vaše pokojne!