U subotu, 19. svibnja 2018. na obiteljskom groblju Žiža, u mjestu pokraj Šipova, oprostili smo se od Vladimira Žiže koji je iznenada preminuo 17. svibnja 2018. u Bratuncu. Sv. Misa zadušnica je slavljena u Srebrenici, 20. svibnja u 11 sati.

 

Riječi oproštaja fra Jose Oršolića, župnika Zvornika-Srebrenice:

Draga majko Maro, ožalošćena obitelji, rodbino, prijatelji, draga braćo i sestre!
Okupili smo se ispratiti i oprostiti se od čovjeka koji nam je bio: sin,
roditelj, suprug, brat i prijatelj.
Oprostiti se i pomoliti, to je sveta dužnost svakoga čovjeka:
„za žive i mrtve Boga moliti“ kako nam kažu i duhovna djela milosrđa.
Vladu sam upoznao zajedno s njegovom majkom Marom, prije nešto više od godinu dana. Jednostavno je došao da razgovaramo, da se upoznamo i zajednički potražimo rješenja na mnoge životne poteškoće, kojih je na poseban način u Srednjem Podrinju i previše.
Kada se nastanite u neko mjesto, najvažnije je pronaći suradnike i prijatelje, ljude koji imaju hrabrosti i volje izaći malo iz uobičajene kolotečine!
Upravo takav je bio naš Vlado-Vladimir Žiža!
Uvijek je bio spreman saslušati potrebe drugih i pomoći u svemu što je trebalo, bez odlaganja, pa čak i brže nego sto bi se očekivalo! Posebno se angažirao u organiziranju i preregistracija Udruge građana „Klisa“!
Okupio je stare i nove članove i pokrenuo je sve aktivnost koje je Udruga imala i koje može voditi, od ljetovanja djece u Novom Vinodolskom, pa sve do prikupljanja pomoći raznih potrepština, te obnove kuća i stanova.
Nije se obazirao puno na komentare, nego je išao za potrebama članova Udruge i sve sto se može učiniti da nam svima bude bolje, lakše i ljepše živjeti.
I Koliko je samo planova još imao, teško je sada sve i nabrojati, jer Gospod je ipak za njega odabrao bolji i ljepši život, dodijelio mu je svoj nebeski mir, pozvao ga je u svoju vječnost. To je nešto u što svi vjerujemo i prema čemu svi idemo.
I dok molimo za ispokoj njegove duše, također se obratimo Bogu i za njegovo milosrđe da mu sve grijehe i slabosti oprosti i zaboravi. I Vlado je bio samo čovjek sa svim ljudskim kvalitetama, ali i slabostima.
Još jednom moja najiskrenija sućut svim ožalošćenima zbog ovog velikog gubitka i tuge koja se sručila na sve nas, a na poseban način na Vas najuže članove obitelji, te na majku Maru. Nemojte je zaboraviti u njezinim godinama, i ovoj boli koja nas je sve pogodila!
Još jednom iskrena sućut u ime svih članova Udruge „Klisa“, Franjevačke provincije “Bosne Srebrene” i naše župne zajednice u Bratuncu, Zvorniku i Srebrenici.
Ovoj zemlji, u ruke dobrog i milosrdnog Gospodina, predajemo dušu i tijelo našega Vlade! Neka mu je laka ova zemlja i neka mu Gospod podari vječni mir!

Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Počivao u miru!  Amen.

 


Dragi Vlado,
Ispred naše male kršćanske zajednice Presveto Srce Isusovo ,,Bosna Srebrena” župe: Srebrenica, Bratunac i Zvornik, sa puno bola opraštamo se od tebe.
Otišao si na nepovratni put, ali živjeti ćeš u našim sjećanjima i molitvama. Živio si u vjeri Božjoj koju si živio za svoju porodicu, prvenstveno za majku, pa i nas prijatelje poznanike, pa i one koji te nisu razumjeli radi svojih sitnih interesa.
Pun poleta i znanja vodio si Udrugu ,,Klisa”. Kada su se počeli ostvarivati plodovi tvoga rada, smrt je sve prerano zaustavila. Mnogo toga ostalo je što se treba ostvariti.
Hvala ti što si nam bio prijatelj. Tvojim najmilijima želim utjehu u sjećanju na tvoja dobra djela. Po dobroti ćemo te pamtiti i molitvom uzdizati Ocu nebeskom.
S vjerom i nadom u ponovni susret u svjetlu Božje ljubavi, prate te naše misli i molitve!

Čuvali te anđeli nebeski!
O Isuse, Bože moj,
Tebi ide putnik tvoj,
Primi ga i blagoslovi!

Tvoja teta Ljubica.