Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 8. lipnja, u Zvorniku je slavljena svečana sv. misa povodom patrona zvorničke župe, nakon više od 70 godina.

Euharistijsko slavlje na uzvišenju iznad grada – lokalitetu Fethija – gdje su se nekad nalazile srednjovjekovna crkva i franjevački samostan Sv. Marije koji su izgrađeni početkom 13. st., a srušeni u osmanskim osvajanjima u 16. st., predvodio je vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić. U koncelebraciji su bili zvornički župnik fra Joso Oršolić i još desetak svećenika.

Misno slavlje okupilo je nemali broj vjernika, od kojih su neki došli odjeveni i u narodne nošnje, i redovnica.
Vrhbosanski nadbiskup Puljić tijekom mise uputio je prigodnu propovijed nazočnim vjernicima.

Nakon euharistijskog slavlja upriličeno je ugodno druženje okupljenih.

Spomenimo da je župa Zvornik obnovljena početkom 20 st. kada je za potrebe katoličkog puka izgrađena crkvica u nizinskom dijelu grada na novoj lokaciji. Nažalost, komunističke vlasti tu su crkvu srušile 1947. i na tom mjestu izgradile poštu. Danas o zvorničkoj župi brine Fra Joso Oršolić koji svake nedjelje s malobrojnom zajednicom slavi svete mise.

Zvornički župljani, zajedno sa svojim župnikom poručuju, kako se, uz Božju pomoć i dobre ljude, nadaju i raduju obnovi i rekonstrukciji crkve u Zvorniku.