Šta se to događa ovih dana u Srednjem podrinju u gradu Zvirniku?

Od 4. siječnja, kada su započeli sa svetim misama u iznajmljenom prostoru župnog ureda, vjernici Zvornika mole za mir i obraćenje, duhovnu i materijalnu obnovu svoje župe, Zvornik-Srebrenica!

I njihova molitva je uslišana!

Ne samo da se okupljaju nedjeljama i svetkovinama, nego su u Zvorniku ove godine proslavili i patron Presveto srce Isusovo 8. lipnja a nakon vise od 70 godina slavljena je i sveta misa ponoćka!

Prostor župnog ureda i mala kapelica bili su pretijesno da prime preko 40 vjernika Srebrenice, Bratunca i Zvornika!

A koliko bi ih tek došlo da je svima javljeno i da postoji bilo kakva kapelica ili crkva za misno slavlje i okupljanje vjernika katolika Srednjeg Podrinja!

 

U svojoj propovijedi župnik fra Joso Oršolić je uputio iskrenu čestitku svima, pa i neprijateljima, onima koji se mole za obraćenje i mir duhovnu i materijalnu obnovu župe i svih ruševina, ali i onima koji ne dopuštaju slobodu vjere i godinama već priječe izgradnju i obnovu kako žive Crkve tako i župne crkve koja je srušena još davne 1947. godine!

Ja se nadam i vjerujem, da će uskoro doći vrijeme i da će i naše molitve i molbe biti uslišane te ćemo uz Božju pomoć obnoviti i izgraditi svoju župnu crkvu i napraviti barem jednu “malu katedralu” kako to i zaslužuju vjernici Zvornika i sam grad Zvornik, nakon tolikih stradanja i progona!

Čestit Božić i sveto Isusovo porođene svim ljudima dobre bolje i sretna i blagoslivljana Nova 2019. godina!

Mir i opet dobro