Uskrs se slavi u cijelome svijetu, Isus Krist – Spasitelj svijetu nakon muke i smrti na krizu uskrsnuo je i tomu smo i mi svjedoci.
Četrdeset dana, od Čiste srijede do Velikog petka, postom, molitvom i dobrim djelima i Župa Srca Isusova Zvornik- Srebrenica, se pripremala ta proslavu Uskrsa.
Na Cvjetnica sve mise i svečani Isusov ulazak u Jeruzalem uz obred blagoslova grančica, proslavljen je u Srebrenici u 11 sati i u Zvorniku u 17 sati.
Vazmeno trodnevlje je započelo na Veliki četvrtak misnim slavljem Sv. Mise Večere Gospodnje u Zvorniku u 16 sati i u Srebrenici u 19 sati. A onda je sa svojim svećenikom fra Josom, cijela župa proslavila sakrament svećeničkog reda u restoranu Misirlije.


Obredi Velikog petka, Muka i smrt našega spasitelja Isusa Krista svečanim obredom, pjevanjem izvješća Ivanovog evanđelja, te ljubljenjem – klanjanjem svetom križu i Sv. Pričešću, obilježen je najtužniji dan Crkve u Zvorniku u 15 sati i u 18 sati u Srebrenici. Ovaj događaj, obrede je zabilježila Hrvatska televizija za emisiju Pogled preko granice!
Žalost Velikog petka i šutnju Velike subote u večernjim satima je zaustavilo svečano Vazmeno slavlje u Zvorniku u 17 sati i Srebrenici u 20 sati! Blagoslovom ognja, po prvi puta nakon Drugog svjetskog rata, zapjevam je Egzultet – Hvalospjev uskrsnoj svijeći. A onda je došlo Uskrsno jutro i Velika radost za sve vjernike katolike srednjeg Podrinja.

Posebno je bilo svečano u malom iznajmljenom liturgijskom prostoru u Zvorniku i kapeli Sv. Marije u Srebrenici, kao i u obiteljima svih vjernika, a posebno onih koji se odnedavno mole i slave Boga poput svih kršćana katolika diljem svijeta. I dok se u svijetu događaju strašni napadi i stradanja kršćana katolika, vjernici župe Zvornik-Srebrenica, konačno i polako izlazi iz katakombi i vjeruje da će konačno nakon sto se obnove kao živa Crkva doći i ponovna rekonstrukcija i izgradnja župne i samostanske crkve u Srebrenici i Zvorniku.
Uskrsli i proslavljeni Kriste, zaštitniče Zvornika, mi ti kličemo i molimo, obnovi i oživi naša srca i naše svetište!

Uskrs, 2019.