Sestre naše, Sv. Majke Tereze ili MISIONARKE LJUBAVI, ponovno su 4. i 5. svibnja posjetile župu Srca Isusova Zvornik-Srebrenica.

I ovaj puta je došla sestra Tomislava, a kao nova poglavarica u sestarskoj kući u Banja luci došla je sestra Marija-Anđela. Naime, s. Alodina koja je dolazila prošle godine, sada je premještena u Hamburg u Njemačku.

Dva dana u Srebrenici i Zvorniku na prvom mjestu su bili molitva krunice i slavljenje svete mise, te razgovor i susret s vjernicima ove male župe u duhovnoj i materijalnoj obnovi. Vjernici Zvornika se već drugi godinu okupljaju u iznajmljenom prostoru za župni ured, gdje su jednu prostoriju uredili za kapelicu, slavljenje svete mise i molitvu. Svaki puta pojavi se i netko novi i zajednica polako upoznaje molitvene obrasce, misne odgovore, ali i svoja prava u životu crkve. Tako su već mnogi od njih nakon vjerske pouke počeli pristupati sakramentima ispovijedi i svete pričesti, jer su tek bili kršteni. Tu su i oni koji ustrajno traže Krista i svoje mjesto u zajednici vjernika, ali i oni koji žele svojim znanjem i sudjelovanjem pomoći duhovnu i materijalnu obnovu župe, izgradnju davno porušene Crkve u Zvorniku po čijem zvoniku je stoljećima grad nosio ime Zvonik!

A Srebrenica je mali gradić ‘na kraju svijeta’, kako je to znala reći pokojna Elza iz Bratunca dok je dolazila na misu u kapelicu Sv. Marije.

Sada je uglavnom kapelica puna vjernika kako onih iz Srebrenice tako i onih koji dokaze iz Bratunca. Naime, pola groblja u Bratuncu he katoličko, ali je postoji nikakva kapelica. Također je u Bratuncu bila crkva, nekada davno, jer se Bratunac i zove po franjevačkoj bratovština. Vlasti su se kroz povijest potrudili da vise ne postoje nikakvi temelji katoličke crkve.

Međutim, vjernici ustrajno mole za obnovu porušenih crkava Zvornika, Bratunca i Srebrenice, kako je to u svoju molitvu sročila gospođa Ljubica Lončarević.

Već drugu godinu sestre Sv. Majke Tereze dolaze u Ivu župu, svakim danim sve bliže trenutku kada će se stvoriti uvjeti za otvaranje kuće-samostana te da i Srebrenica ponovno postane i srebrena i zlatna, mjesto gdje će ljudi dolaziti da se duhovno okrijepe a nadamo se i ozdrave uz pomoć ljekovitih voda Gubera i po zagovoru Sv. Marije kraljice mira i zagovornice svih nas kod Oca nebeskoga!

Bog nas u svemu uslišava po Isusu Kristu, kako sam uskrsli Gospodin poručuje svojim učenicima, a mi smo svjedoci ovdje ‘na kraju svijeta’, s osmjehom i pjesmom na usnama ponavljaju sve brojniji vjernici ove zaboravljene župe Srce Isusova.

Isuse, blaga i ponizna srca, učini naša srčano srcu svome