Zvornik, 18. svibnja 2019.

Gospodin Franjo Kikaš, prije nekih mjesec dana, me samo nazvao i pitao: “Možemo li doći u Vašu župu Zvornik-Srebrenica? Došli bi da Vas posjetimo, poslušamo Vaše poteškoće, a donijeli bismo i malo pomoći koju skupljamo od dobročinitelja u svojem mjestu.” Najprije sam se začudio kako i za nas netko zna, a onda sam se iskreno obradovao što se javljaju ljudi dobre volje koji nam žele pomoći!

I baš kako su obećali, preko cijele BiH i više od tisuću kilometara, 18. svibnja, Franjo, Silvia Bianchi i Djovanni su došli u Zvornik!

Prvo čuđenje našem skromnom molitvenom prostoru, brzo je splasnulo, jer smo gostima pojasnili kako imamo temelje dviju porušenih crkava i sada molimo Presveto Srce Isusovo, da učini naša srca po srcu svome i da nas po zagovoru naše nebeske Majke, štiti i brani i čuva!

I ne samo da su nas ohrabrili i obradovali svojim dolaskom nego su još više oduševili svojom spremnošću da zajedno s nama mole za duhovnu i materijalnu obnovu naše župe!

Euharistiju ili Sv. misu smo zajedno slavili, a kao mali znak pažnje, poklonili smo im naše krunice koje su vjernici sami svojim rukama nanizali i male suvenire franjevačkog habita koje je sašio i skrojio Želimir Likar!

Našim gostima, hodočasnicima i dobročiniteljima, smo zaželili sretan put u Međugorje i povratak kući na radna mjesta! Ujedno smo od srca zahvalili i domaćinski ih pozvali da dođu slaviti s nama patron župe Presveto Srce Isusovo, 28.lipnja 2019., po drugi puta od Drugog svjetskog rata, kada je crkva srušena, a župa ugašena!

Ovogodišnje slavlje patrona predvodit će mons. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini! Zajedno s njime, kao što to već i činimo, s gostima i hodočasnicima, molit ćemo za duhovnu i materijalnu obnovu naše župe i obnovu-rekonstrukciju porušenih crkava Srednjeg Podrinja.

Isuse, blaga i ponizna srca, učini naše srce i ovaj grad, našu župu, po srcu svome! Amen.

Fra Joso Oršolić, župnik Zvornika-Srebrenice