MOSRAR, 04.06.2019.

Nakon izložbe na Širokom Brijegu, svoja vrata je otvorio Dompes u Mostaru! Pored toga sto je kuca kruha i duhovnosti, sto ima centar za dijalog i pomirenje, također u svojim sadržajima ima prostora i za umjetnička djela. Fra Iko Skoko, voditelj i organizator centra, rado je prihvatio Izložbu i umjetnička djela s Prve i Druge međunarodne likovne kolonije -Srebrenica 2016/17.

“Izložba se događa u jubileju 800 godina susreta Franje i sultana, ali i kao pokazatelj koliko nam je važan susret, mir i dijalog. Lijepo je govoriti o miru, a još bolje ako ga poput naših umjetnika i gradimo.”

U glazbenim dijelu nastupio je Miro Mijatović, te zbor Klisa iz Srebrenice i Zvornika i Bratunca.

“Buket umjetničkih djela koja nastaju na kolonijama i mi možemo ukrasiti, uvećati svojim djelima ljubavi, kao i otkupom umjetničkih djela. Ovo je ne samo govor o daljnjoj srebreničkoj povijesti kada je Srebrenica bila važna mjesto, govor o Srebrenici kao mjestu stradanja ali i mjestu novih postignuća”, naglasio je fra Joso, organizator kolonije

Izložbu  je otvorio dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, Stjepan Skoko.

Vjernici i hodočasnici su sve sudionike obradovani Krunicama iz Srebrenice i pjesmama Zbora Klisa.

Nakon divnog susreta, misnog slavlja u 18 sati u crkvi Sv. Petra i Pavla uz dvanaesti utorak Sv. Anti, te posebno posjećenu Izložbu, krenuli smo put Međugorja.

Drugi dan našeg putovanja bilo je Hodočašća u Međugorje. Moleći krunicu i pjevajući marijanske pjesme posjetili smo mjesto Marijina ukazanja , zahvalili Bogu za dar života i zamolili za duhovnu i materijalnu obnovu župe!

Potom smo čuli tužno i neponovljivo svjedočanstvo dvojice ovisnika u Cenacolo. Njihova priča nas je sve ražalostila, ali i utješila s nadom da je njihovi liječenje pri kraju te da će se uskoro vratiti svojim obiteljima, svome domu!

Neka im dobri Bog podari snage da to tako i bude!